Obeležavanje 15. februara 2016- Kampanja “Čuvaj Mi Mesto”

Ovogodišnji 15. februar smo kao Sprska mreža započeli kampanjom “Čuvaj Mi mesto”. Zahvaljujući nesebičnoj pomoći mnogobrojne ekipe New Momenta, Leontine i hora “Čarolije”, naša kampanja je startovala 15. februara. Naši drugari iz hora “Čarolija” su otpevali pesmicu za svoje obolele drugare. Pogledajte kako su svoju podršku dale Darija Vračević i Dunja Jelić. Hvala Leontini na podršci i pomoći.

Naša zajednička misija je da malim – velikim ljudima obezbedimo povećanje uspešnosti za izlečenje od ove opake bolesti koja je u našoj državi trenutno na 70%. U svetu je uspešnost izlečenja 80%.
Dečji kancer pripada grupi retkih bolesti.
Da bi naša deca imala više šansi za izlečenje i kvalitetan život nakon lečenja, neophodno je da se izvrše promene u postojećem dokumentu “Nacionalni program Srbija protiv raka” i da se uvrsti precizna strategijaDECJI RAK U BROJKAMA SVET I MI za lečenje, negu i praćenje dece i mladih obolelih od raka, što sada nije slučaj.

Kampanja ima za cilj podizanje svesti stanovništa o postojanju jedne ovako opake bolesti kod mališana i neophodnosti izmene Nacionalnog programa Srbije protiv raka u pravcu donošenja precizne strategije za lečenje, negu i praćenje dece i mladih obolelih od raka.
Srbija nema Nacionalni program za borbu protiv raka kod dece. Zato vas pozivamo da se priključite akciji za podizanje svesti o ovoj bolesti i učestvujete u našoj online anketi, klikom na link.
Hajde da zajedno obratimo pažnju, pokrenemo inicijativu i sačuvamo više naše dece! Njihovi osmesi će biti biti jedno veliko “Hvala”!

U nastavku možete pogledati neke podatke iz istraživanja iz januara 2014. (European Partnership for Action Against Cancer (EPAAC) D4.2: Survey report on the Standards of Care in Paediatric Oncology Units)
br dijagnostikovane dece do 18 na milion stanovnika -Srbija na prvom mestudugorocno pracenje posle leceanja ne postoji u Srbijisistemska podrska posle zavrsenog lecenja ne postoji u srbiji, prikaz u drugim zemljama

Kako obeležavanje 15. februara neminovno ide sa medijima, ovaj put bi izdvojili sveobuhvatan prilog koji je za RTV uradila Lea Radlovački. Prilog možete pogledati na sledećem linku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MladiCe PričaliCe
1
Potrebna ti je pomoć?
Zdravo!
Kako možemo da ti pomognemo?
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien