Tribina “DA LI VAMA MOGU DA KAŽEM” u Palmotićevoj

20150525_114519U ponedeljak 25. 05. 2015. održali smo  Čika Boca i mi  tribinu budućim psiholozima sa Fakulteta za medije i komunikacije “Da li vama mogu da kažem?” na Institutu za mentalno zdravlje u Palmotićevoj 37. Hvala svima koji su bili, posebno profesorki Jeleni Radosavljev Kirćanski koja je prepoznala važnost teme i ustupila nam jedno svoje predavanje.

Kolege budući psiholozi bili su poprilično ćutljivi, ali profesorka kaže da su takvi, ali da pažljivo slušaju. Po mom mišljenju, tribina je bila uspešna, ali uvek može bolje. Ovoliko od mene (Milkice), dodatne informacije i utiske Mladica, Čika Boce, publike, pročitajte u nastavku teksta.

“Utisci su pozitivni, mislim da smo uspeli da ostvarimo kontakt sa njima, međutim oni su povučeni tako da su oni minimalno sa nama komunicirali.”

– Dušan Crnokrak, Mladica i učesnik tribine

“Deluje mi kao da smo se uhodali u priču i ozbiljno shvatili zadatak motivisanja studenata za bavljenje zdravstvenom/kliničkom psihologijom. Jedino bih volela da je interakcija sa publikom bila na višem nivou. Po njihovim reakcijama bi se reklo da su shvatili našu poentu, samo su bili stidljivi da se uključe u konverzaciju. U svakom slučaju, prilično sam zadovoljna kako je prošlo.”

– Milica Šimonović, Mladica i učesnica tribine

20150525_112657“Meni se baš, baš dopalo. Sedela sam napred pa nisam mogla da pratim kako studenti reaguju. Vezano za interakciju sa njima, glavni mi je utisak da nisu imali prilike da pitaju jer je profesorka odgovarala na vaša pitanja i onda koristila priliku da i studentima skrene pažnju na neke stvari.”

– Natalija Isailović, psihološkinja Čika Boce

“Teklo je kao spontana iskrena priča, što i jeste. Očekivala sam baš mlade ljude, a koliko sam primetila bilo je nekoliko mojih vršnjakinja. Ja sam u njih gledala, pa sam suze tu i tamo (kod starijih) spazila od samog početka. Dirnulo ih je, a iako su želeli da pitaju, mislim da su se smrzli, i da im je bilo “glupo” da pitaju. Realno “šta pitati nekoga ko je preživeo rak?” Profesorka je pitala prava pitanja i intervenisala u pravom trenutku kada je želela da studentima skrene pažnju, što samo znači da smo pogodili suštinu. Ponosna sam na vas moje dame i nonšalantni gospodine. “- Dragana, majka, učesnica tribine iz Čika Boce

“Pa šta sad ja da kažem kad ste vi već sve rekli osim pošto sam ja na ovome bila prvi put mislim da ste20150525_112802 bili sjajni.” – Ana, Mladica moralna podrška u publici

“Da, jako mi se dopalo. Divni su svo troje, a majci svaka čast. Poslepodne sam bila pretužna, ali dok smo bili tamo osećala sam samo empatiju.” – Jelena Toljević, psihološkinja u publici

“Bili se odlični! Moj utisak je da nije bilo pitanja studenata, jer ste spontano pokrivali sve teme kako su nailazile i pričali svoje lične priče. Ja iskreno, da sam bila u publici ne bih znala šta još da vas pitam. Uključivanje profesorke je pitanjima, komentarina i po nekim odgovorom, sadržaj tribine još više približila (pojasnila) studentima. S obzirom da je tribina njima i namenjena, to može samo da bude plus.”
– Katarina, psihološkinja iz Čika Boce i moralna podrška
20150525_112815“Iznenađujuće da je tako malo psihologa na odjeljenjima. Mislim da je jako hrabro izaći pred ljude i pričati o svojim iskustvima. Prenijeti detalje svojih teških momenata i biti spreman za sva pitanja. Takve stvari otvaraju oči i čine da se stiče drugačija slika o ljudima koji obolijevaju od tako teških bolesti. I sto se trude da najteža tema za razgovor, smrt, bude sve manje tabu. “

– Jovana Babić, psihološkinja u publici

“Meni je bilo skroz ok, pažnju su mi držali sve vrijeme. Pogotovo mi se dopalo što je tribina organizovana neformalno, u smislu da su pričali kao na radiju. Obuhvatili su otprilike sve što se trebalo pomenuti, tako da, što se mene tiče, nemam zamjerke. Spremni su i da odgovaraju na pitanja ukoliko neko želi da postavi, a i sami često iniciraju da treba da postavimo ukoliko nas bilo šta zanima.”

– Milica Sofrenić, buduća psihološkinja u publici

“Pa mogu ti reći da su jako pozitivni. Nije nam prvi put da slušamo o tome, ne mislim na njih konkretno, mada neki su ih slusali. Sve su to osvestili i suočili se na jako dobar način, što im je i pomoglo da prebrode sve nedaće koje su ih zatekli.”

– Ajša Ćorić, buduća psihološkinja u publici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MladiCe PričaliCe
1
Potrebna ti je pomoć?
Zdravo!
Kako možemo da ti pomognemo?
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien