Tribina “Đido mova tebra, da ti štone žemka”

fbkolaz19.11.2014. smo bili gosti u srednjoj tehničkoj školi “Lola”, Železnik, Beograd. Naša tribina na prvi pogled čudnog naziva “Đido mova tebra, da ti štone žemka”, je bila namenjena našim vršnjacima. Zahvaljujemo se profesoki Božici iz škole na pozivu i prilici da upoznamo vršnjake. Pre svega da upoznamo vršnjake, a onda da pričamo o raku, o našim problemima koji su pratili lečenje, ali i posle lečenja. Nismo hteli mnogo da ih “uznemirimo”, pa smo kroz šalu na sopstveni račun pričali o raku, hemioterapiji, braunilama i tako dalje. Nadamo se da smo razbili bar malo, najveću predrasudu da je moguće preživeti ovu bolest.

Mislili smo da će biti interesantno i da im kažemo čime se sve bavimo, i šta tačno još radimo, kako i oni mogu da pokrenu internet radio. U ovome ne znamo da li smo uspeli.

Bilo je naše vatreno krštenje u smislu obraćanja publici, u punoj svečanoj sali škole. I pored treme smo u suštini zadovoljni odgovorom publike i zanimanjem za temu o kojoj smo pričali.

Hvala svima koji su prisustvovali i podržali.

 

One thought on “Tribina “Đido mova tebra, da ti štone žemka”

  1. moja unuka se pre više od 15 godina lečila od leukemije. tada je imala 12 godina. Sami ste prošli to grozno lečenje. Ne ponovilo se. Divim vam se da ste poceli da pomazete i u procesu tog povratka među drugare. moja unuka je imala i uspone i padove. imala je sjajnu razrednu, ali ne moze samo jedna osoba da bude odlicna, a drugi da imaju svoje sopstvene strahove, i dileme. sto vise osoblja iz skole da se ukljuci da dete prebrodi taj povratak ali i ponovno prihvatanje od strane vrsnjaka. samo da budete uporni da i da udjete u svaku skolu gde ima neko dete sa rakom. to se mora, jer se mnogo ćuti i mnogo sapuce…ljubi vas vasa baba Anka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MladiCe PričaliCe
1
Potrebna ti je pomoć?
Zdravo!
Kako možemo da ti pomognemo?
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien