Vršnjačka podrška Mladica

iors nov 2015Mladice – bivši pacijenti za nove pacijente koji se trenutno leče. Drago nam je što uvek tokom poseta uspevamo da ostvarimo kontakt sa decom koja se trenutno leče, što govori u prilog tome koliko je vršnjačka podrška bitna i koliko im je važno da razgovaraju sa nekim ko se takođe lečio.

Sa najmlađima smo se igrali, pravili figurice od plastelina, slagali slagalicu, crtali, pokušale da ih makar na trenutak udaljimo od jednolične svakodnevice i da im makar malo ulepšamo vreme koje provode u bolnici.

Sa starijom decom smo kroz igru, razgovarali o njihovom iskustvu u lečenju, objasnili im da smo i mi nekada prošli kroz sve to. Vidna je bila njihova znatiželja. Neposredno su razgovarali sa nama i postavljali nam niz pitanja o toku našeg lečenja. Nastojali smo da im prenesemo naša iskustva i da im pokažemo da je sve to jedna prolazna faza, nakon koje se život nastavlja.
Kao i svaki put kada posetimo odeljenje, osećamo se zadovoljno i odemo sa osećajem da smo pomogli, da smo nekoga razveselili, nekoga utešili, da smo ulili nadu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

MladiCe PričaliCe
1
Potrebna ti je pomoć?
Zdravo!
Kako možemo da ti pomognemo?
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien